Blog

Omdat wij van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum jou zo’n goed mogelijk beeld willen geven van het museum, nodigen wij zo nu en dan gastbloggers uit in ons museum. Dit verschilt van mamabloggers tot aan bloggers die graag de leukste uitjes op een rijtje willen zetten.

Natuurlijk mag onze blog pagina geregeld worden aangevuld met nieuwe bevindingen van ons museum. Ben jij blogger en wil jij graag over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum bloggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort in ons museum om tot een mooie blog te komen.

Geschiedenis is zeker niet saai!

Geschiedenis, de oorsprong van onze cultuur en ons leven. Het heeft mij altijd aangetrokken en ik breng mijn kinderen dan ook graag bij hoe het leven, dat wij nu leven, ontstaan is. Ik hoop ze bewust te maken hoe bijzonder de gewone dingen in het dagelijks leven allemaal zijn. En dat wij zelf daar allemaal een aandeel in hebben. Vandaag hebben wij dat mogen ervaren in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.

Lees hier de complete blog

Jeugdsentiment!

Ben jij ooit in het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum geweest? Toen ik nog veel jonger was, ben ik er samen met mijn zusjes en ouders eens geweest. Een hele lange tijd geleden! Vandaag neem ik jullie mee naar het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum. Wij waren hier op uitnodiging en we hebben zo ontzettend genoten. Er was zelfs een expositie van Sesamstraat! Jeugdsentiment!

Lees hier de hele blog

Hoe was het vroeger allemaal?

Ben jij gek op oud speelgoed en wil je weten en zien hoe het vroeger allemaal was en daar ook nog van leren? Dan is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum het ideale uitje voor jou! Een dagje uit voor zowel oud als jong. Het museum heeft veel te bieden, zo zijn er 160 verschillende ambachten te zien en een speelgoedmuseum met antiek speelgoed. Voor de kinderen zijn er een leuke speurtochten, eenspeelruimte en een Oud Hollands Spellen Plein. Ik kan je beloven dat je hier veel plezier gaat hebben!

Lees hier het verhaal

Een reis door de tijd...

Wel eens gehoord van het Gelderse dorp Terschuur? Met slechts 1500 inwoners heeft dit dorp zichzelf op de kaart weten te zetten.  In Terschuur maak je een reis door de tijd bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

Langs de Hoofdweg van Terschuur, op 45 minuten van Amsterdam en 30 minuten van Utrecht vind je het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Zodra je het museum binnenstapt, voel je je direct Marty McFly uit “Back to the Future”.

Lees hier de complete blog

Tijd voor een reisje terug in de tijd...

Toen ik de vraag kreeg of ik namens Aukjeswereld naar het oude ambachten en speelgoed museum wilde gaan had ik daar erg veel zin in. Ik kende het helemaal niet, maar alles met betrekking tot geschiedenis vinden ik en mijn kinderen leuk. En ik was er eigenlijk ook wel aan toe om er weer even tussenuit te gaan. Maar aan de andere kant vond ik het ook wel spannend. Je moet toch enigszins voorzichtig zijn en je weet maar nooit welke maatregelen een museum heeft getroffen. Gelukkig was dat hier helemaal in orde…

Lees hier de complete blog

Uittip van Alles over Speelgoed

Wij zijn gek op dagjes weg! Toen we onlangs werden uitgenodigd om langs te komen bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in het Gelderse Terschuur, vonden we dat dan ook een hartstikke goed idee. Spencer (5) en ik trokken op een mooie zaterdag naar het dorpje vlakbij Barneveld. Vandaag lees je onze bevindingen.

Lees hier de complete blog

Vettt in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Wauw wat hadden wij een leuk uitje! Wij mochten namelijk het Oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur bezoeken! Wat een onwijs leuk en leerzaam museum om met jonge kinderen te bezoeken. Hier stap je letterlijk binnen in de wereld van vroeger. Er zijn hier namelijk 160 oude beroepen en ambachten te bewonderen. En op vierduizend vierkante meter ben je niet zomaar uitgekeken kan ik je vertellen! We begonnen onze tocht met een heerlijke kop koffie en een gebakje van de plaatselijke bakker! Genieten!

Lees hier de complete blog

Puurjael in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het oude ambachten en speelgoed museum zit op nog geen half uur rijden van ons vandaan. Maar eerlijk gezegd was ik er nog nooit geweest. Oude ambachten, van vroeger. Ik wist niet direct wat ik me daar bij voor moest stellen. Dat speelgoed, dat leek me dan weer wel heel tof voor de kinderen. Toen we werden uitgenodigd te komen leek het me dat super leuk te gaan ontdekken. We zijn positief verrast! Sterker nog, ik krijg steeds de vraag of we niet nog een keer kunnen gaan.

Lees hier de complete blog

La vie de Mama in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Deze week ging mijn vriendin en gastblogger Chantal samen met haar twee kids van bijna 6 en 8 namens La vie de Mama op uitnodiging naar het Oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur! Zij verteld wat er allemaal te doen is en of het een aanrader is!

Lees hier de complete blog

Cynspirerend in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Op 26 juni werden we uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Terschuur. Dit museum – dat dit jaar zijn 25 jarig jubileum viert – ligt praktisch bij ons om de hoek en toch waren we er nog nooit geweest. Vandaag lees je wat we van dit museum vinden en of we het opgenomen hebben in de lijst met onze favoriete kidsproof uitjes in Nederland.

Lees hier de complete blog

Go or No Go in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Als klein meisje ging ik hier al eens heen met mijn opa. Het enige wat ik daar nog van weet, is hoe erg ik onder de indruk was van al dat mooie oude speelgoed. Nu was het de beurt aan mijn kinderen om te ontdekken waar er vroeger mee gespeeld werd en hoe bepaalde werkzaamheden vroeger gingen.

Lees hier de complete blog

Kidsproof op ontdekkingsreis naar het verleden

Onze Kidsproof reporters gingen op ontdekkingsreis door het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur, vlakbij Barneveld, en ontdekten hoe opa en oma, toen ze zelf kind waren, leefden, werkten en speelden. Even een middag naar het verleden zonder schermpje.

Lees hier de complete blog

Gezinsblogger in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het mag gezegd worden, want zo’n warm welkom maak je eigenlijk zelden mee! De zoon (Ronald) en dochter (Wendy) van eigenaar (Kees) hadden echt op ons gerekend en we voelden ons al direct erg welkom bij dit museum. En je maakt het natuurlijk ook niet vaak mee dat je een heel museum exclusief voor jezelf hebt! Na een uitgebreide uitleg van Ronald wees hij ons 3 routes aan die wij konden afleggen en de kids kregen ieder een eigen speurtocht mee. Er zat zelfs verschil in deze speurtochten, want die van Oscar (11) was een stukje complexer dan die van Julie (9). Wilden wij eerst een kop koffie? Het antwoord van onze jongste was duidelijk: beginnen maar en snel ook!

Lees hier de complete blog

Toddlecake in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

“Mama, waar gaan we naar toe vandaag?” We gaan naar het Oude Ambachten & Speelgoed museum schat. “Oude ambachten, wat zijn dat??” Zelfs dat woord ambachten kenden ze nog niet. Eenmaal binnen in het museum was ik zeer benieuwd naar hun reactie. Want zeg nu zelf, een museum met oude spulletjes, is dat eigenlijk wel leuk? Op de website staat leuk voor jong en oud. Dus wij namen de som op de proef en maakten een reis door het verleden.

Lees hier de complete blog