Expositie Sesamstraat

Sesamstraat verhuist naar Terschuur

Vanaf juni ligt de leukste straat van Nederland in Terschuur. Dan verhuist Sesamstraat namelijk naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum!

In 1976 werd een nieuwe serie uitgezonden in Nederland die zich afspeelde in een straat die generaties lang de leukste en bekendste zou zijn; Sesamstraat.

Wie herinnert zich niet het Koekiemonster waar meer koekjes uit zijn mond vielen dan erin gingen. De o-zo verschillende maar beste vrienden Bert en Ernie. Tommie met zijn ‘Poehee!’ en boterham met pindakaas. “Dag Dikkie Dik, tot de volgende…? Keer!”. En natuurlijk Pino, die grote blauwe vriend van iedereen. Deze oude bekenden en nog veel meer leuke en karakteristieke vrienden bewoonden Sesamstraat en leerden op speelse wijze kinderen tellen en lezen. Maar bovenalles betoverden ze een lach op de gezichten van zowel kinderen als hun ouders.

In juni pakken al deze geliefde karakters uit Sesamstraat hun dozen uit in Terschuur. Op 23 juni zullen wij om 10:30 de expositie officieel openen. Dit doen we samen met onze burgemeester, Bert, Ernie en Tommie.

En natuurlijk zijn alle andere bewoners te zien en ontmoeten tijdens deze bijzondere expositie. Ook worden er voor jong en oud allerlei leuke en speciale activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in Bert en Ernie’s slaapkamer, bezoek een van de speciale poppenkastvoorstellingen, maak een foto met Pino en Ieniemienie en leer meer over de geschiedenis van jouw favoriete straat.

Laat je speelgoed staan en schuif vanaf juni gezellig aan in Terschuur!

De expositie loopt van 23 juni t/m december 2022.

Online tickets