Ambachtenmuseum

Als je bij ons naar binnenstapt, waan jij je letterlijk terug in de tijd. Je reist in ons museum langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Je stapt zo bij een oude smidse naar binnen, kunt plaatsnemen in een schoolklasje (zonder iPads en telefoons) en ziet de scharensliep en leerlooier aan het werk. De (deels vooroorlogse) collectie laat met name de Nederlandse geschiedenis van ca 1910-1970 zien. Er zijn wel een miljoen voorwerpen.

‘Live ambachten’

Elke week zijn er in ons museum een aantal ambachten ‘live’ te bewonderen. Zo zie je bijvoorbeeld hoe glas-in-lood vervaardigd wordt. Of hoe klokken gemaakt worden. Kantklossen, glas graveren, manden vlechten, spinnen, boeken binden en netten boeten; je kunt ze allemaal  op verschillende dagen in het museum actief bekijken.

Buitenmuseum

In het openluchtgedeelte van het museum maak je kennis met de landbouwmechanisatie uit vroegere tijden. Door paarden getrokken landbouwmachines, een antieke brandspuit en een industriële boterkarn van 3 meter hoog zijn slechts een greep uit de verzameling.

Ontdek het speelgoedmuseum