Voor kinderen

Op ontdekkingsreis door het verleden

Voor kinderen is het museum een ware ontdekkingsreis door het verleden! Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? Je beleeft zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Hoe beleef je dat dan?

Met één van de twee gratis speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen. Deze kun je allemaal bekijken in winkeltjes en werkplaatsen. Al deze bijzondere plekken vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zo stap je letterlijk even terug in de tijd!

Cornelis de verzamelaar

Er is ook een nieuw digitaal spel die je tegen een kleine betaling kan spelen. Met je (ouders) smartphone scan je de QR codes, je helpt Cornelis met het zoeken in het museum en komt achter interessante weetjes en krijgt aan het einde een certificaat.

Meer over het Cornelis spel

Speelgoedmuseum

Je sluit de reis af met een bezoek aan de speelhoek van het speelgoedmuseum, recht boven het ambachtenmuseum. Je kunt dan gelijk ook al het antieke speelgoed van vroeger bekijken. Voor kinderen van alle leeftijden is er van alles te beleven.

Oud Hollandse spelletjes

En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellenplein. Ooit gehoord van  steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen? Je leert wat het is en het kan hier allemaal!

Leuk én leerzaam

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat je zien hoe het vroeger ging, voordat er elektriciteit, tv’s en internet was. Reis je mee?

Ook leuk voor een kinderfeestje